2012. január 20., péntek

Shakespeare Összes Rövidítve (SÖR) - A Madhouse Theatre Company Production

Júlia
Nos szeget szegezzünk szeggel; a cím azért messzemenőkig megtévesztő. A Shakespeare Összes Röviden valóban szabadelvűen értelmezi az időt, már ami a színdarabok hosszúságát illeti, de kétségkívül feledhetetlen produkciót varázsol a Magyar Nemzeti Színház Gobbi Hilda Stúdiószínpadára.

Adott három angol anyanyelvű színész; Mike Kelly, Matt Devere és Andrew Hefler (a Madhouse Theatre Company tagjai) Shakespeare összes színműve, és körülbelül két óra műsoridő. Érdekes játék lesz!

Amennyire korhűnek tűnnek a körülmények (csak férfi színészek, lényegében semmi díszlet), a darab olyannyira modern, slágerekkel és táncbetétekkel teli, nem feledve azokat a félelmetes pillanatokat, mikor a trió egyik tagja a közönség felé veszi az irányt, hogy valakit kiszemeljen magának... Noha a darabok bemutatása önkényes, hisz főképp a Rómeó és Júlia, az Othello, a Macbeth és az igazán hamleti időt átölelő Hamlet vannak a leginkább kiemelve. Valóban szó esik az angol dráma legnagyobbjának valamennyi alkotásáról, sőt még a szonettjeiről is! Ugyanakkor a srácok remekül szórakoznak a színpadon, az előadás gyakran kizökken és a jelen problémáival foglalkozik egy kicsit, néhol triviális eszközökkel szemléltetve a körülöttünk lezajló eseményeket, mégis a közönség cseppet sem bánja mindezt.
Oh Romeo, you snog by the book!
Érdekes, valóban különleges, friss és igényes előadást választ a néző, ha a SÖR-re megy, hiszen amellett, hogy minden porcikája fáj az igényes szórakoztatás kiváltotta folyamatos nevetéstől, tesztelheti is a tudását, hogy a másfél perce bezsúfolt "összes komédia" monológokban hány meg hány darab elemeire ismer rá, amelyet nem sokkal azután a királydrámák kapcsán végezhet el ismét. Kiemelten ajánlani fogom a darabot minden angolul jól tudó, és Shakespeare drámáit ismerő barátomnak, ugyanis valljuk be, mindkettő kelleni fog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csak moderálás után kerül megjelenítésre!