2012. november 4., vasárnap

Magdaléna Rúzsa - Rúzsa Magdi koncertje (Pesti Színház)

Rúzsa Magdi - ígérethez híven - új oldaláról mutatkozik be a Pesti Színházban. A pörgős, eddigi két stúdiólemezén hallható rockos, tempós slágerek mellett a Megasztár egykori felfedezettje megmutatja, hogy valójában sokkal összetettebb személyiség mint amilyennek ezek a lemezek mutatják. Saját koncertestjén számos nagy slágert (főleg balladákat) énekel eddigi élete történetének epizodikus felelevenítése mellett magyarul, angolul, szerbül, spanyolul vagy éppen franciául. A narrációt mellőző, éppen ezért valahol egy kissé kontextus nélküli formában ragadó CD, melyen az este legtöbb, de koránt sem összes dala meghallgatható, egyrészről jó kedvcsináló, másrészről nagyszerű eszköze a csupa jó emlék felelevenítésének.

A Magdit kísérő zenekar átélő játékának méltatása és elismerése mellett érdemes kiemelnünk a szimbolikus kellékek helyénvaló használatát is, még ha néhol kissé idegesítően lógnak is be a képbe. Egy koncert valahol olyan személyes élmény, amelyről egyrészt nem lehet eleget, éppen ezért nem is érdemes nagyon hosszan írni: mindenkinek más megélt élmény. De ami biztos, hogy Magdi igazán egyedi, szinte mindenre képes hangja elvarázsolja és magával ragadja a közönséget. A sok-sok elhangzott szerzemény között személyes kedvenceim a Voyage voyage, a Beteg a világ, a Je ne veux pas travailler, a La vie en rose, a Je ne regrette rien és a Time After Time voltak.

Talán egyszer-kétszer kicsit halk volt az ének és hangos a zenekar, de komolyabb hiba nem csúszik a profi előadásba. Magdi átvezető szövegei természetesen gondosan előkészítettek, ő maga mégis meglepő tehetséggel mutatja be monológjait, melyek természetesen és érhetően néhol egy csöppet érzelmileg túlfűszerezettek. Ez az ízig-vérig önálló est valóban mindenkinek megér egy, ha nem több látogatást, mert ha valaki igazán tud énekelni, előadni és színészi készségekkel "művésznek lenni", akkor az Rúzsa Magdi, pontosabban Magdaléna Rúzsa, és az ő vagány eredetisége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csak moderálás után kerül megjelenítésre!