2013. április 19., péntek

Pesten születtem: Kern András koncertje (Vígszínház)

Az évad elején, a Magyar Dal Napján mutatta be a Vígszínház (ahogy Kern András fogalmaz) Fesztbaum Béla különös ötletét: a Pesten születtem című koncertet, ahol bár csupán Kern András neve van feltüntetve a címben, számos kitűnő vendéggel kiegészülve remekbe szabott kétórás koncertet láthat a nagyérdemű.

Az évek során Kern András több lemezt jelentetett meg, ezek legjobbjait hallhatja most a közönség kiegészülve a Gátos Iván-vezette zenekarral, valamint olyan vendégművészekkel mint Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Heilig Gábor és Zorán. Bár a hölgyek főleg szólót énekelnek, az este felcsendülő összes szerzemény eredetileg mind Kern-lemezen jelent meg. Díszlettel nem készültek, de nem is kellett, hogy készüljenek az alkotók: ahogy ez egy jobb koncerten lenni szokott, a háttérben óriási kivetítőn követhetik figyelemmel az eseményeket a közönség hátrébb vagy igen messze ülő tagjai. A koncert varázsa az, hogy igazi függőséget okoz, tekintettel arra, hogy a dalok sorrendje nagyszerűen lett kiválasztva, egyszer ugrálnánk, másszor elfordulnánk mindenkitől és csak önmagunkba mélyedve gondolkodnánk az életen. A színpadon állók valamennyien őszinte átéléssel zenélnek, énekelnek, vagy mindkettőt egyszerre, a rövid anekdoták mulattatnak, visszarántanak minket a múltba, de még a bakik is mind a helyükön vannak. Az igaziság egy élő előadás legfontosabb varázsa.

Pesten születtem, Esőkabát, Astoria, Semmi baj, Moszkva, A füredi mólónál, Lövölde tér, Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, Pincér-rock, A szomorú bárzongorista dala, Bizonytalan blues, Hé, 67!, Halálos tangó, Szerelmünk tárgytalan, Szép ez a szeptember, Megőrjít a szemed és még megannyi humoros, elgondolkodtató, kacagtató és mély dal Kern Andrással és vendégeivel a Vígszínház nagyszínpadán. Kihagyhatatlan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csak moderálás után kerül megjelenítésre!