2011. január 30., vasárnap

Hullámtörés (Magyar Színház)

Soltész Bözse (Bess)
A musicalek és olcsó vígjátékok világában végre egy igazi dráma. Egy valódi, teljes átszellemülést igénylő vérbeli dráma.

Az alaptörténet egyszerű. Bess McNeill (Soltész Bözse) életében először éli át és meg a valódi szerelmet. Kívül-belül, tetőtől talpig. Az egyházközösség nagy huzavona után beleegyezik Bess és Jan Nymann (Fillár István) házasságába. A lány szerelme csillapíthatatlan, töretlen és megállíthatatlan. Éppen ezért nagy kihívás számára, mikor az olajmunkásként dolgozó Jant vissza kell engednie a fúrótoronyhoz dolgozni. Éjt nappallá téve imádkozik és kéri Istent; küldje haza a szerelmét! Imái meghallgatásra találnak, Jan rendkívüli úton hazatér, azonban egy baleset következtében, mely egész testére lebénítja.

Itt kezdődik a szerelem igazi próbája. Mire képes Bess, hogy enyhítse Jan fájdalmait? Mit tesz meg azért, hogy töretlen szerelme folyamatos bizonyságot nyújtson a férfi számára? Hogyan változnak át az egyszerű hétköznapok idegen valósággá? Hogyan fordul el tőle saját édesanyja (Béres Ilona) is?

Mikor először láttam a darabot a Magyar Színház Sinkovits stúdiószínpadán (2010. május 7.), már akkor is lenyűgözött. Második alkalommal pedig (2011. január 19.) egyenesen felháborodva teszem fel a kérdést: miért nem erről, miért nem Soltész Bözse világszínvonalú alakításáról beszél egész Budapest? Egész Magyarország?

A Sinkovits-színpad nyújtotta valódi, drámai élmény (körülbelül 30-35 néző van jelen előadásonként) egyedülállóan közelinek érződik a kétfelvonásos megváltás egésze alatt. A darab pedig bizonyára erősen igénybe veszi a játszókat, így igyekezzünk, ha be akarunk rá jutni, havonta ugyanis legfeljebb kétszer tűzik műsorra!

Helyár: 1 600,-
Jegyek itt vásárolhatók online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csak moderálás után kerül megjelenítésre!